ЄС допоможе Україні провести тестування і набір нових прокурорів

П'ятниця, 7 серпня 2015, 16:38

Євросоюз надасть необхідні кошти і допомогу фахівців для проведення всеукраїнського конкурсу з конкурентного найму голів і заступників голів місцевих прокуратур.

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС у в Україні.

Заступник голови представництва Томас Фреллесен підтвердив готовність ЄС підтримувати "реорганізацію прокуратур і оптимізацію їхніх людських ресурсів".

"Відкритий, прозорий і заснований на заслугах відбір голів місцевих прокуратур та їхніх заступників є ключовим елементом цієї реформи. Її результатом стане незалежна і неупереджена служба, яка зміцнить здатність України гарантувати дотримання верховенства права і поліпшить боротьбу проти корупції", - підкреслив Фреллесен.

В рамках реалізації нового закону про державну прокуратуру, який був позитивно оцінений Венеціанською комісією і набув чинності 15 липня, вперше в історії українських прокуратур їхнє керівництво (на місцевому рівні) буде винайматися за допомогою відкритої та конкурентної процедури.

Відкритий конкурс складатиметься, зокрема, з таких тестів: на професійне знання і загальні навички; також проводитимуться психометричні тести та індивідуальні інтерв’ю.

Подавати свої заявки на участь у конкурсі мають право також чинні прокурори. Однак вони, порівняно з іншими зовнішніми кандидатами, не матимуть жодних преференцій.

Задля організації процесу проведення тестів Євросоюз надасть необхідні кошти і фахову підтримку у рамках фінансованого ним проекту "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.