В Малі терористи захопили готель з українцем серед постояльців. Є загиблі

П'ятниця, 7 серпня 2015, 18:17

Щонайменше семеро людей загинуло в п’ятницю в малійському місті Севар, де терористи скоїли напад на готель з іноземцями, в тому числі громадянином України.

Про це повідомляє французький телеканал France24. Те, що серед заручників є український громадянин, підтвердили також в українському МЗС.

"У Малі скоєно збройний напад на готель, серед заручників - громадянин України. Разом з міжнародними партнерами вживаємо термінових кроків щодо звільнення нашого громадянина", - написала в Твіттері речниця МЗС Мар'яна Беца.

Напад було скоєно на готель Біблос в п’ятницю вранці. Місцеві ЗМІ впевнені, що мала місце спроба викрасти іноземних мешканців готелю, однак зав’язалася перестрілка з проурядовими силами.

Українець, що перебував в даному  готелі, є пілотом, уточнює AFP. Крім того агенство подає інформацію про француза та трьох південноафриканців, зареєстрованих у готелі. В той же час France24 подає інформацію про "кількох українських пілотів". Сам готель використовувався для персоналу місії ООН.

Влада Малі повідомляє наразі про щонайменше сімох загиблих.

"Список загиблих виріс і наразі маємо сім загиблих, включаючи чотирьох малійських солдатів, двох терористів і одного білого іноземця", сказав речник малійської армії Сулейман Майга, якого цитує The Mirror. Громадянство загиблого іноземця не уточнюється.

"Крім того, викрадено російських пілотів" - додав він.

Водночас російське посольство не підтверджує цю інформацію.

В малійській армії висловлюють припущення, що нападники пов'язані з Аль Каїдою.

Нагадаємо, в 2013 році в східноафриканському Малі проходила військова операція за участю ЄС, спрямована проти ісламістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: