США привітали зміни до Конституції і засудили насильство під Радою

Вівторок, 1 вересня 2015, 09:10

Держдеп США привітав голосування за зміни до Конституції і висловили жаль з приводу насильства під стінами українського парламенту.

Про це під час щоденного брифінгу заявив представник Держдепу США Марк Тонер.

"Ми вітаємо сьогоднішнє голосування парламенту України щодо поправок до Конституції в частині децентралізації", - сказав він.

За словами представника Держдепу, цей крок також допомагає в реалізації Мінських угод.

"Ми шкодуємо з приводу насильства під парламентом, яке привело до загибелі щонайменше одного поліцейського, а десятки були поранені. Ми закликаємо всіх українців, незалежно від організації, до якої вони належать, поважати закон і порядок", - сказав Тонер.

"Ми також закликаємо до повного розслідування цієї справи. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - додав він.

Раніше повідомлялося, що високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні схвалила рішення Верховної ради прийняти поправки до Конституції в першому читанні, але висловила жаль у зв'язку з постраждалими у сутичках біля парламенту.

У понеділок 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.