"Вишеградська четвірка" відкинула план ЄС щодо квот на біженців

П'ятниця, 11 вересня 2015, 18:47

Міністри закордонних справ Вишеградської групи (Чехія, Словаччина, Угорщина та Польща) не згодні з намірами Єврокомісії розподілити в країнах ЄС 120 тис. біженців.

Про це було заявлено після зустрічі глав МЗС названих країн з міністрами закордонних справ Люксембургу і Німеччини, повідомляє видання Ceske Noviny.

"Ми всі добре розуміємо, що цю проблему можна вирішити лише спільно. Ми підтримуємо пошуки спільного рішення, яке включатиме всі аспекти", - сказав глава МЗС Чехії Любомир Заоралек.

"Однак сам лише механізм розподілу не вирішить ситуації", наголосив він.

"Ми зійшлися в поглядах на велику частину питань, пов'язаних з нинішньою міграційною кризою в Європі, крім питання квот", зазначив глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак.

В той же час МЗС Люксембурга Жан Ассельборн висловив сподівання, що представники всіх країн-членів співтовариства проявлять в нинішній складний момент свою солідарність і людську гуманність при вирішенні міграційної проблеми.

Як повідомлялося, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр присутній на зустрі, заявив, що нинішня міграційна криза стала найбільш серйозним викликом в історії Євросоюзу.

Єврокомісія ухвалила 9 вересня рішення про перерозподіл 120 тисяч шукачів притулку з Італії, Греції та Угорщини по інших країнах Євросоюзу. На думку Єврокомісії, розподіл біженців має проводитися в обов'язковому порядку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: