Майже 1,5 млн людей взяли участь в акції на підтримку незалежності Каталонії

Фото
Субота, 12 вересня 2015, 13:44

Сотні тисяч прихильників незалежності Каталонії вийшли на вулиці Барселони, щоб висловити свою підтримку сепаратистським силам перед виборами до регіонального парламенту 27 вересня.

Про це пише іспанська газета El Pais.

Як зазначається, демонстрація в центрі Барселони, яка співпала з початком виборчої кампанії до місцевого парламенту, розтягнулася більше як на 5 км.

Як зазначається, президент женералітату (уряду) Каталонії Артур Мас не був присутній на акції.

Поліція Барселони оцінила кількість тих, хто взяв участь в акції в 1,4 млн осіб.  Організатори кажуть про 2 мільйони учасників. Делегація ж іспанського уряду в Каталонії наводить найменшу цифру в 520 тисяч осіб.

 
 

"Я маю повідомлення до іспанського уряду. Прошу взяти до відома все що ви побачили. Досить вже політичної короткозорості, імперської гордості, досить поводитися з нами як зі злочинцями. ИМи безтурботні мирні люди", - звернувся після акції Артур Мас до глави іспанського уряду Маріано Рахоя.

При цьому він закликав учасників протестів прийти на вибори 27 вересня: "Вулиця важлива, але вирішальною буде виборча скринька".

Нагадаємо, на початку серпня президент женералітату Каталонії Артур Мас підписав указ про проведення місцевих виборів 27 вересня.

Водночас Мас закликав перетворити майбутні вибори на "плебісцит щодо майбутнього Каталонії" і голосування за незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.