Німеччина "досягла ліміту" щодо прийому біженців - міністр

Неділя, 13 вересня 2015, 15:11

Німеччина "досягнула ліміту" щодо прийому біженців і необхідно відновити дієвий контроль на німецьких кордонах.

Про це заявив міністр транспорту Німеччини Александр Добріндт, повідомляє Deutsche Welle.

"Межі допустимого навантаження досягнуті. Цей сигнал має бути сприйнятим однозначно. "Нам потрібен час, щоб упорядкувати складну ситуацію, що склалась", - сказав Добріндт.

Він наголосив, що зараз важливо вжити заходів для зупинення потоку мігрантів на німецькому кордоні. При цьому міністр транспорту зауважив, що важливою є допомога тих безпечних країн, на територію яких люди, які опинились у біді, потрапили раніше.

Також необхідно відновити дієвий контроль на німецьких кордонах, пояснив міністр, зауваживши, що "через повну відмову ЄС захист зовнішніх кордонів ЄС більше не забезпечений".

Протягом суботи на центральний вокзал Мюнхена прибули близько 13 тисяч нових біженців. Протягом першої половини дня неділі, 13 вересня, до міста прибули ще близько 1400 біженців.

Між тим компанія німецької залізниці Deutsche Bahn виділила окремі потяги, які доправлятимуть мігрантів з Мюнхена до інших німецьких міст.

В Австрії цього дня очікується прибуття тисяч мігрантів з Угорщини, більша частина з яких хоче прямувати далі до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: