Росія будує злітно-посадкову смугу в Сирії - спостерігачі

Понеділок, 14 вересня 2015, 09:14

Росія будує злітно-посадкову смугу в сирійській провінції Латакія, яка є оплотом президента Башар Асада, і направила туди сотні техніків і військових радників.

Про це заявили спостерігачі правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, що базується у Великій Британії.

Спостерігачі спираються на мережу цивільних, військових та медичних джерел всередині Сирії. Вони заявляють, що росіяни будують злітно-посадкову смугу, здатну приймати великі літаки, біля військового аеропорту Хаймін (Hmaymeen) у провінції Латакія.

"Росіяни не дозволяють сирійцям, будь то військовий чи цивільний, входити в зону, де вони будують злітно-посадкову смугу", - зазначають спостерігачі.

За їхньою інформацією, росіяни також працюють над розширенням аеропорту Аль-Хасмідійя, розташованого на півдні провінції Тартус.

Між тим до аеропорту Хаймін в останні тижні прибували військові літаки, завантажені військовою технікою, а також сотні російських військових радників, фахівців і техніків.

Спостерігачі також відзначають, що російські експерти з'ясовують можливість укладання довгої злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорту Дамаска.

Крім того, джерела підтвердили неправдивість інформації, що Росія передала свою військово-морську базу в Тартусі, навпаки, вона посилили заходи безпеки.

Як повідомлялося, 13 вересня літаки Ан-124 "Руслан" ВПС Росії прибули до Сирії на аеродром Латакія.

Раніше ЗМІ писали, що Росія планує побудувати в Латакії авіабазу для своїх військових літаків.

Нагадаємо, Болгарія повідомила про відмову на дозвіл російським літакам перетинати свій повітряний простір на шляху до Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.