Угорщина вводить кримінальну статтю для біженців, які перелізуть паркан на кордоні

Понеділок, 14 вересня 2015, 16:23

Уряд Угорщини із 15 вересня вводить нові правила для біженців і створює систему, призначену для запобігання в'їзду до країни шукачів притулку.

Про це пише Euractiv.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан зробити дві речі протягом цього тижня і наступного, після того, як будівництво прикордонного паркану на угорсько-сербському кордоні буде завершено.

По-перше, Орбан оголосить надзвичайний стан в Угорщині. По-друге, починаючи з 15 вересня, вносяться зміни до Кримінального кодексу щодо відповідальності мігрантів.

Біженці можуть спробувати в'їхати в Угорщину на офіційний прикордонний перехід, де їх зупинять, впевняться, що вони не мають шенгенської візи, і відправлять назад до Сербії.

Якщо іммігранти просять притулку в пункті перетину кордону, вони також будуть відправлені назад до Сербії під приводом того, що вони повинні були просити притулку у сербів.

У разі, якщо біженці в'їхали до Угорщини нелегально, їх діяння буде вважатися кримінальним злочином. Якщо вони перелазять через прикордонний паркан або навіть пошкодять його, це також буде кримінальним злочином.

Біженці будуть знаходитись під "домашнім арештом" у таборі для ув'язнених, оскільки вони не мають угорської адреси, а згодом їхню справу у терміновому порядку розгляне суд, який винесе вердикт протягом 8 днів (у разі, якщо вони спіймані на місці на кордоні) або 15 днів (якщо вони спіймані всередині країни).

Згідно з новим процесуальним законодавством, яке йде всупереч законодавству ЄС, біженцям, які насправді є відповідачами, доведеться йти до суду без перекладачів. Їхні документи не будуть переведені, і вони не отримають перекладену копію прокурорського звинувачення і вироку.

Нова система спрямована на те, що біженці будуть мати судимість, і вони можуть бути депортовані з Угорщини з відміткою в Шенгенську інформаційну систему, що вони скоїли злочин. Це автоматично заборонить їм в'їзд в Шенгенську зону на 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.