Естонці вступають до військових загонів через страх перед РФ – Reuters

Вівторок, 15 вересня 2015, 16:57

Все більше естонців вступають до добровольчих військових загонів задля здобуття необхідних військових навиків перед загрозою з боку РФ.

Про це пише агенція Reuters.

Зокрема, як зазначається, Оборонна Ліга Балтійських держав зросла на 10% до 16 тис. солдатів з часів анексії Криму Росією і початку військових дій на Донбасі.

"Молоді люди сьогодні прагнуть зробити все від них залежне для захисту свої країни", - зазначив медик Ріхо Паннік, який бере участь у навчаннях 700 добровольці біля села Пала за 160 км від російського кордону.

За його словами, навички, здобуті під час військових навчань  в близьких до реальних умовах, допомагають молоді навіть в "цивільному" житті.

У першій половині 2015 року, за даними Міноборони Естонії, кількість солдатів Ліги оборони зросла до 15,6 тисяч добровольців. В минулому році до нерегулярних оборонних загонів приєдналися 935 людей на тлі новин про російську анексію Криму. Для порівняння в 2013 році добровольцями стали лише 324 людини.

Слід зазначити, що в професійній армії країни служать 3,2 тисячі солдатів. В цей же час, Таллінн став однією з небагатьох європейських столиць, яка витрачає 2% ВВП на армію в рамках НАТО.

З 1991 року Естонія встановила строк військової служби на рівні 18 місяців. Таким чином за час незалежності військову підготовку отримали 60 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.