ЄС і США готуються до збереження санкцій проти РФ і в 2016 році – ЗМІ

Четвер, 17 вересня 2015, 19:17

Євросоюз і США готуються зберегти санкції проти Росії і в наступному році на тлі зменшення перспектив виконання мінських угод цього року.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на представників ЄС і США.

Так, за словами особи, близької до Кремля, 2 жовтня лідери "нормандської четвірки" обговорюватимуть питання продовження терміну дії мінських угод.

Згідно з даними джерел в США, Німеччині та Франції, продовження мінських угод означатиме і продовження санкцій.

Німеччина очікує, що Мінські угоди не будуть виконані в строк і що їх учасники продовжать співпрацю, формальне їхне продовжуючи, сказало Bloomberg джерело в Берліні. За його словами, це означає, що ЄС доведеться продовжити санкції. За словами американського джерела, продовження Мінських угод обговорюється і буде автоматично означати збереження санкцій США і Євросоюзу.

При цьому представник однієї з країн, що виступає за санкції, прогнозує важкі дебати на цю тему, зазначаючи, що частину санкцій можуть зняти як частину компромісу. При цьому інші питання, не дотичні до України, можуть підірвати єдність ЄС і в питанні санкцій.

Нагадаємо, в червні ЄС продовжив економічні санкції проти РФ до кінця січня 2016 року прив’язавши обмежувальні заходи до виконання мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.