Дипломат: НАТО надішле контингент, якщо ООН затвердить місію в Україні

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:01

Країни-члени і партнери НАТО надішлють до України свої військові контингенти, якщо в Україні буде затверджена миротворча місія рішенням Радбезу ООН.

Про це сказав в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок в інтерв’ю "Європейській правді".

"У цих питаннях є чітко визначена процедура. Члени і партнери Альянсу, в тому числі Україна, надсилають свої контингенти для участі в операціях та місіях Альянсу, які започатковуються рішенням Ради безпеки ООН. Але якщо в Україні буде затверджена миротворча місія рішенням Радбезу ООН, то я переконаний, що країни-члени і партнери НАТО надішлють до нас свої військові контингенти", - сказав Божок.

Нагадаємо, раніше помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявляла, що необхідності у введенні миротворців в Україну не буде в разі виконання Мінських домовленостей.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що у ЄС на сьогоднішній день і в найближчому майбутньому неможливо досягти рішення про розгортання на сході України безпекової місії ЄС.

У червні Верховна Рада прийняла закон, яким дозволяється запрошувати в Україну війська іноземних держав та військових блоків для проведення міжнародних операцій з підтримання миру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.