Президент Молдови зустрівся із протестувальниками

Субота, 19 вересня 2015, 10:58

Президент Молдови Ніколає Тимофті зустрівся з представниками громадянської платформи "Гідність і правда", яка організувала безстроковий протест у центрі Кишинева.

Про це повідомляє agora.md.

Під час зустрічі протестувальники передали свої вимоги, серед яких скликання Вищої ради безпеки для обговорення соціально-політичної обстановки в країні.

Вони також зажадали відставки керівників ряду держустанов.

Як повідомила прес-служба президента, протестувальники дали зрозуміти, що більше не наполягають на відставці Тімофті, пояснивши, що ця вимога раніше з'явилося "як засіб для звільнення країни з полону".

"Ми попросили президента внести поправки в законодавство щодо обрання глави держави громадянами. Ми також відзначили, що, як і вся державна влада, президент знаходиться в полоні у олігархів", - повідомив один з лідерів протесту Андрій Настазе.

За його словами, Тімофті заявив, що не готовий сьогодні обговорювати претензії протестувальників, так як повинен у письмовій формі передати їх своїм радникам.

Як наголошується на сайті президента, Тимофті повідомив представникам протестувальників, що відповів на їхні вимоги, а також прийняв рішення скликати Вищу раду безпеки.

Сторони запланували ще одну зустріч для пошуку вирішення існуючих у країні проблем.

Як повідомлялося, 13 вересня Громадянська платформа "Гідність і Правда" організувала в центрі Кишинева чергову акцію протесту і висунула нові вимоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.