Президент Молдови не захотів зустрітися з протестуючими

Середа, 9 вересня 2015, 18:10

Президент Молдови Ніколае Тімофті  не захотів зустрітися з представниками громадянської платформи  "Гідність і правда", які організували протест в центрі Кишинева.

Про це заявив один з лідерів платформи Василє Настазе, передає Newsmaker.

Він повідомив, що призначена на 14.00 зустріч представників ради платформи з вищим керівництвом країни не відбулася.

Замість президента, голови парламенту і прем'єр-міністра на зустріч прийшли радник президента Василє Стурза і прес-секретар Влад Цуркану.

"Це зухвала поведінка. У нас викликає занепокоєння той факт, що президент не з'являється на публіці, не спілкується ні з ким, не виступає по телебаченню. Ми переживаємо за його стан. Якщо він так себе веде — він тим більше повинен подати у відставку, йому нічого не залишається робити. Ми будемо наполягати на цьому",— сказав Нестасе, додавши, що на зустрічі з радниками президента ще раз передали вимоги протестувальників.

У свою чергу, Цуркану заявив на зустрічі, що президент розсекретив ряд документів, що стосуються банківської системи, і вивчає вимоги протестувальників, щоб виконати те, що можливо.

Нагадаємо, раніше Тімофті заявив, що у відставку не піде.

Як відомо, в центрі Кишинева 6 вересня почалася багатотисячна акція проти уряду, який, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.