Радбез розширив санкційний список громадян Росії

Середа, 2 вересня 2015, 19:49

Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Кабінету міністрів і Служби безпеки України та вирішила розширити перелік юридичних та фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, стосовно яких застосовуються санкції.

Про це повідомляє сайт РНБО.

"Ці особи здійснюють терористичну діяльність, беруть участь у фінансуванні тероризму чи іншій підтримці цієї злочинної діяльності, а також в порушення норм міжнародного права підтримують анексію Російською Федерацією частини території України", - йдеться у повідомленні.

За даними РНБО, рішення обумовлено необхідністю ефективного реагування на триваючу збройну агресію Росії проти України, сприяння і фінансування нею терористичної діяльності, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території України, численних людських жертв, спричинило реальні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України.

Джерела "Європейської правди" свідчать, що пропозиція про ухвалення санкцій була дзеркальним відображенням санкцій Євросоюзу.

Як повідомлялося, Комітет постійних представників ЄС (Coreper) прийняв рішення на півроку продовжити санкції проти 150 фізичних осіб і 37 компаній РФ, а також самопроголошених народних республік, щодо яких термін дії обмежень спливає восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: