У Варшаві пройшла перша Ніч храмів

Неділя, 20 вересня 2015, 11:02

У Варшаві влаштовано першу так звану Ніч храмів, на зразок Ночі музеїв, які уже стали постійним елементом культури в різних містах.

Як повідомляє Польське радіо, в рамках заходу можна було відвідати 11 різних храмів – наприклад, костьол, церкву, синагогу або мечеть.

Одна з організаторів заходу, Алєксандра Жеґота розповідає, що крім візиту в святинях, заплановано різні майстер-класи і презентації. "Презентації на тему релігійних громад, які тут існують. Бо складається враження, що багато людей вважає, ніби ці храми й інші релігії – це якась вигадка сучасності. Ми дуже хочемо наголосити, що ці релігії, ці храми знаходяться у Варшаві вже багато років. По-правді, вони поруч нас, живуть разом з нами. І ми навіть не усвідомлюємо собі, скільки їх представників є поряд. Отже, можна прийти, подивитися, поспілкуватися зі сповідниками різних релігій, також із духовними", – заохочує організаторка.

Люди бояться невідомого і часто реагують атакою на власний страх – додає Алєксандра Жеґота. Тому, за її словами, Ніч храмів може допомогти поборювати бар’єри і стереотипи. Організатором Ночі храмів є Кампанія без ненависті. Захід відбувається в рамках Дня проти ісламофобії і релігійної нетолерантності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.