Російські інспектори перевірять військові полігони в Словаччині

Понеділок, 21 вересня 2015, 15:02

Російські інспектори з 21 по 24 вересня будуть перевіряти військову діяльність на полігонах Словаччини в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

Про це заявив виконуючий обов'язки начальника російського національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Руслан Шишин, повідомляє РИА "Новости".

"У період з 21 по 24 вересня цього року в рамках реалізації Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки російська група інспекторів планує провести інспекцію зазначеного району на території Словаччини", — сказав він.

За його словами, мета перевірки — визначення масштабів здійснюваної ЗС Словаччини військової діяльності, що підлягає попереднім повідомленням у межах зазначеного району площею 13 тисяч квадратних кілометрів або підтвердження факту відсутності такої.

"В ході даного заходу російські фахівці отримають брифінги від командування формувань і військових частин, що містять інформацію про них та про військової діяльності, що проводиться в зазначеному районі, включаючи інформацію про проведених у період з 22 по 24 вересня навчаннях "Словацький щит 2015", — додав він.

В словацьких ЗМІ наразі немає коментарів Міноборони Словаччини щодо приїзду росіян.

Як повідомлялося, тритижневі навчання "Словацький щит" почалися 8 вересня. У навчаннях беруть участь близько чотирьох тисяч військовослужбовців з п’яти країн — США, Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини, використовується понад 600 одиниць бойової техніки, включаючи танки і бронемашини піхоти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.