Російська підтримка Асада збільшує ризик конфронтації – Керрі

Середа, 23 вересня 2015, 14:06

Військова підтримку сирійського президента Башара Аль-Асада з боку Росії може підвищити ризик конфронтації з силами коаліції, що борються проти "Ісламської держави".

Про це заявив Держсекретар США Джон Керрі в інтерв'ю італійській газеті "La Stampa".

"Ці дії можуть спровокувати подальшу ескалацію конфлікту і призвести до втрати ще більшої кількості невинних життів, збільшення потоку біженців і збільшують ризик протистояння зі антиісламістською  коаліцією, яка діє в Сирії", - сказав Керрі.

За його словами, США тісно співпрацюють з коаліцією і більш ніж 60 партнерами для перемоги над ІДІЛ, і намагаються покласти край конфлікту шляхом політичних змін в Сирії, яка все більше віддаляється від президента Асада.

"Жорстокість режиму, який підтримує Росія, викликала зростання екстремізму. Його підтримка суперечить меті, заявленій Москвою, стосовно міжнародних дій проти ІДІЛ. Я висловив міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову занепокоєння США щодо військової підтримки Москвою режиму Асада", - додав він.

Раніше Керрі заявляв, що Росія запропонувала Сполученим Штатам військові переговори щодо Сирії і США готові до них.

ЗМІ повідомили, що Росія розмістила в Сирії 28 винищувачів і бомбардувальників.

Крім того, повідомлялося, що Росія надішле 2 тисячі військовослужбовців на нову повітряну базу поблизу сирійського портового міста Латакія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: