Сербія припинила пускати в країну хорватські вантажівки і товари

Четвер, 24 вересня 2015, 08:49

Сербія припинила пускати в країну вантажний транспорт і товари з Хорватії на тлі суперечки між країнами через потік біженців.

Про це повідомляє Reuters.

Сербія ввела ембарго у відповідь на обмеження на кордоні, введені Хорватією після збільшення потоку біженців до країни.

Загреб заборонив проїзд усіх вантажівок, крім тих, які перевозять товари, що швидко псуються, і заявив, що Сербія має відправляти біженців до Угорщини і Румунії.

Сербія поставила ультиматум: до півночі 24 вересня зняти блокаду кордону, а потім заявила, що в неї "не лишається вибору, окрім як вжити заходів для захисту своєї державності".

"З цього моменту сербська поліція не дозволить перетин кордону будь-якому вантажному автомобілю, зареєстрованому в Хорватії, і будь-якій вантажівці, що перевозить товари, вироблені в Хорватії", - заявив міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

При цьому він заявив про готовність у будь-який момент почати переговори з хорватською стороною.

Як зазначає агенція, ця суперечка між країнами стала найбільш серйозною з часу повалення режиму Мілошевича.

Раніше повідомлялося, що Хорватія заблокувала рух вантажівок з Сербії у відповідь на її дії - Сербія спрямовувала потік мігрантів через кордон. Сербія у відповідь пригрозила вжити відповідних заходів.

У вівторок Загреб погодився пропустити вантажівки з товарами, які швидко псуються, але водії відмовилися рухатися доти, доки повністю не буде відновлено рух.

23 вересня Хорватія відкрила рух на ключовому пункті пропуску на кордоні з Сербією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: