РФ може почати авіаудари по "Ісламській державі" поза силами коаліції - ЗМІ

Четвер, 24 вересня 2015, 09:03

Росія готується в односторонньому порядку завдати авіаударів по позиціях "Ісламської держави", якщо США відкинуть пропозиції РФ щодо об'єднання зусиль.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на близькі до Кремля джерела.

Пропозиція президента РФ Володимира Путіна полягає в тому, щоб об’єднати зусилля з сирійським президентом Башаром Асадом, і це Путін може запропонувати президенту США Бараку Обамі на Генасамблеї ООН.

"Росія сподівається, що здоровий глузд переможе, і Обама візьме простягнуту Путіним руку. Але Путін буде діяти в будь-якому випадку, навіть якщо цього не відбудеться", — заявила керівник Центру Азії і Близького Сходу Російського інституту стратегічних досліджень Олена Супоніна.

Між тим, Сполучені Штати готові координувати удари щоб уникнути ворожих інцидентів у російськими літаками, але у Вашингтоні поки не чують конкретних пропозицій з Москви, підкреслило джерело у Вашингтоні.

Раніше опозиційні ЗМІ писали, що Росія готує військову операцію в Сирії, яка начебто буде здійснена до виступу російського президента Володимира Путіна на Генасамблеї ООН для ілюстрації серйозності намірів РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.