За вступ до НАТО готові проголосувати 64% українців – опитування

Четвер, 24 вересня 2015, 13:04

Якби всеукраїнський референдум про вступ України до НАТО відбувся в липні 2015 року, то 64% громадян країни, які взяли б у ньому участь, проголосували б за вступ до альянсу.

Такими є дані соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва і Центром Разумкова в липні цього року.

"Якби референдум відбувся у липні 2015 року, він був би переконливо виграний: "за" проголосували б 64% тих, хто взяв би у ньому участь (28.5% — проти)", - йдеться у повідомленні центру.

Проте такий високий результат значною мірою завдячує тому, що явка на такому референдумі була б вищою у тих регіонах, де переважно підтримують членство в НАТО.

"При середній явці у 62% для України, у Західному регіоні вона б становила 77%, у Центральному — 65% , а от на Донбасі, де більшість населення проти членства України в НАТО, у референдумі готові взяти участь лише 49%", - зазначається в повідомленні.

За загального позитивного результату референдуму є істотні відмінності між регіонами, зазначають у Центрі Разумкова. "За" членство України в НАТО проголосували б у Західному регіоні 89%, "проти" - 4%, в Центральному - відповідно 73% і 19%, в Південному - відповідно 61% і 40%. "Проти" членства України в НАТО проголосувала би більшість у Східному регіоні - 64%, "за" - 30%, на Донбасі - відповідно 54% і 36%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: