Четвертий есмінець США прибув до Іспанії в рамках програми ПРО НАТО

Фото
П'ятниця, 25 вересня 2015, 15:52

Американський есмінець USS Carney прибув до порту Рота на півдні Іспанії в п'ятницю. Це четвертий американський багатоцільовий корабель, який буде розміщений в Європі в рамках програми протиракетної оборони НАТО.

Про це повідомляє сайт НАТО.

"Прибуття есмінця знаменує собою важливий крок для європейської безпеки та трансатлантичного співробітництва. Чотири кораблі протиракетної оборони є ключовими для побудови захисту Європи від балістичних ракетних загроз", - ,сказав генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг.

 

USS Carney приєднається до аналогічних американських кораблів USS Donald Cook, USS Porter та USS Ross. Кожен корабель має розширені можливості для розвідки і ракет-перехоплювачі, які зможуть виявляти і збивати балістичні ракети.

 

Вони також проводитимуть безліч інших завдань, включаючи операції із безпеки, пошуку та порятунку, багатонаціональні навчання і операції.

У відповідь на зростаючі загрози, створювані поширенням балістичних ракет, глави держав і урядів країн-членів НАТО в 2010 році вирішили розвивати протиракетну оборону для захисту населення і територій всіх європейських країн НАТО", - нагадали в Альянсі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: