В ГПУ взялись тлумачити посла США: вірять, що він їх хвалив, а не критикував

Субота, 26 вересня 2015, 13:14

В Генпрокуратурі  вирішили розтлумачити, що мав на увазі посол США Джеффрі Пайєтт у своєму виступі в Одесі на фінансовому форумі.

Як йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, насправді не критикував відомство, а висловлював бажання співпрацювати з генпрокурором Шокіним.

Як зазначили в ГПУ, ряд українських ЗМІ "поширили окремі тези з виступу посла", в яких була "відсутня важлива складова".

Так, на думку ГПУ, похвалою є такі слова посла: "Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією".

"Ми вже знаємо, що були часи, коли Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, а й перешкоджали прокурорам, які працювали над справами з корупції", - цитує відомство посла США.

Нагадаємо, як писала ЄвроПравда, в своєму виступі в Одесі на фінансовому форумі Джеффрі Пайєтт виступив із жорсткою критикою діяльності ГПУ, заявивши, що вона відмовляється боротися з внутрішньою корупцією, що підриває реформи, які проводить українська влада.

"Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи", - сказав Пайєтт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: