У Сирії не повинно бути інцидентів між США та Росією - генсек НАТО

Понеділок, 28 вересня 2015, 08:23

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що готовий обговорювати Сирії з Росією і підкреслив необхідність координації, щоб уникнути будь-яких "інцидентів або зіткнень" між російськими силами і силами коаліції під керівництвом США.

Про це повідомляє Reuters.

Столтенберг в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що "поки занадто рано, визначати" російські плани в Сирії.

При цьому генсек НАТО визнав посилення російської військової присутності, в тому числі військових літаків і засобів ППО.

Столтенберг закликав Росію "грати конструктивну спільну роль в боротьбі з ІДІЛ" і додав, що підтримувати президента Сирії Башара Аль-Асада - "це не конструктивний внесок у пошук рішення".

"Необхідно, принаймні, не допустити конфлікту російських військових сил в Сирії і коаліційних сил, які борються з ісламістами", - сказав він, додавши, що він вітає контакти, що мали місце вже між Сполученими Штатами і Росією.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія надає військово-технічну допомогу легітимному уряду Сирії на його прохання, виходячи з принципів міжнародного права і за легальними  контрактами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.