Асад використовує російські бомби проти повстанців, а не проти ІДІЛ - ЗМІ

Вівторок, 29 вересня 2015, 15:04

Президент Сирії Башар Асад використовує боєприпаси, які поставляє Росія, для бомбардування сирійських опозиційних груп, незважаючи на твердження Кремля, що підтримка надається для боротьби з "Ісламською державою" (ІДІЛ).

Про це пише британське видання The Times.

"В останні тижні активісти з повстанських районів по всій країні повідомили про хвилю авіаударів, в якій беруть участь нові системи літаків і зброї. Переважна більшість ударів були проти повстанських груп, а не ІДІЛ ", - йдеться в статті.

У Алеппо, за даними командирів постанців, вперше режим Асада почав наносити авіаудари в нічний час із використанням більш точних ракет. Це дозволяє їм обстрілювати позиції повстанців без ризику отримати удар у відповідь.

Сирійські офіційні особи минулого тижня заявили, що режим отримав кілька нових російських систем озброєння, в тому числі більш просунуті боєприпаси і, щонайменше п'ять літаків.

Раніше видання повідомляло, що Росія розгорнула військові сили в Сирії на територіях, де воюють сирійські повстанські групи проти бойовиків ІДІЛ, і таким чином, опосередковано допомагає бойовикам.

Як повідомлялося, командувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Росія направила до Сирії набагато більше сучасної зброї, ніж необхідно для боротьби з ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.