Обама і Путін не домовилися про роль Асада у вирішенні конфлікту в Сирії

Вівторок, 29 вересня 2015, 08:52

Росія і США домовилися шукати дипломатичні шляхи вирішення конфлікту в Сирії, але розійшлися в думках, чи має президент Сирії Башар аль-Асад залишитися при владі.

Такими є підсумки півторагодинних переговорів президента США Барака Обами і президента РФ Володимира Путіна в Нью-Йорку, повідомляє Reuters.

Під час зустрічі Обама і Путін погодилися з тим, що їхні збройні сили повинні провести переговори, щоб уникнути конфліктів у Сирії після нарощування російської військової сили там в останні кілька тижнів.

Виступаючи після зустрічі з Обамою, Путін сказав журналістам, що він обмірковує подальші дії для підтримки сирійського уряду і курдських сил проти бойовиків "Ісламської держави".

"Ми обдумуємо те, що ми б дійсно могли зробити додатково для того, щоб підтримати тих, хто бореться з терористами ІДІЛ в першу чергу", - сказав Путін, виключивши розгортання російських сухопутних військ.

"Є можливість працювати над спільними проблемами разом", - сказав Путін про свої переговорах з Обамою, які американський чиновник охарактеризував як "ділові".

Високопоставлений американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, розповів журналістам після зустрічі: "Росіяни, звичайно, розуміють важливість наявності політичного врегулювання конфлікту в Сирії, і є процес, який переслідує політичні резолюції".

Обама заявив, що готовий співпрацювати з Росією і Іраном, щоб спробувати покласти край чотирирічній громадянській війні в Сирії, але назвав Асада головним винуватцем конфлікту.

Путін дотримується думки, що немає альтернативи співпраці з Асадом, і закликав до створення ширшої міжнародної антитерористичної коаліції для боротьби з ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.