Медведєв: РФ планує скасувати торгові преференції для України

Вівторок, 29 вересня 2015, 18:00

Росія має намір перейти на звичайний торговельний режим з Україною.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє РИА "Новости".

"Ми дійсно попереджали наших українських колег, що підписання відповідної угоди з Євросоюзом спричинить прямі економічні наслідки.

Більш того, вже більше року тому я сказав, що підписав постанову уряду, згідно з якою у разі виникнення певних обставин, а саме, прямої імплементації європейського права на території України, то в цьому випадку ми вважаємо за необхідне застосувати відповідні пропозиції до угоди про зону вільної торгівлі Співдружності незалежних держав і призупинити дії режиму преференцій щодо України і перейти з ними на звичайний торговельний режим", - заявив Медведєв.

Він зазначив, що в міжнародному праві такий режим називається "найбільшого сприяння нації".

"Що стосується шкоди для взаємної торгівлі між Росією і Україною, то вона, безумовно, буде. Хоча, треба зізнатися відверто, що у нас і зараз торгівля знаходиться в дуже посередньому стані: вона зменшилася по суті в кілька разів, і якщо так далі триватиме, то торгівля має тенденцію до припинення", - зазначив глава російського уряду.

Раніше РФ поширила режим контрсанкцій і щодо України. При цьому Медведєв заявляв, що російське продовольче ембарго проти України почне діяти у разі застосування Києвом економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Як відомо, економічна частина Угоди про асоціацію набуде чинності 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.