17 країн пожертвують ООН $1,8 млрд на допомогу біженцям

Середа, 30 вересня 2015, 14:44

Країни "Великої сімки", низка європейських країн і держави Перської затоки пообіцяли пожертвувати $1,8 млрд на фінансування агентствам ООН, які борються з найгіршою кризою біженців за останні 70 років.

Про це повідомляє AFP.

Зобов'язання, яке частково відображає більш ранні обіцянки, погоджено після того, як Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, звертаючись до світових лідерів на відкритті загальних дебатів Генаасамблеї ООН, заявив, що гуманітарні установи фактично "банкроти".

Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутьєрреш заявив, що ООН не вистачає коштів навіть на забезпечення "абсолютного мінімуму" для біженців у сусідніх з Сирією країнах.

"Це було однією з причин, чому ми стали свідками все більшого і більшого руху біженців рухатися, тому що неможливо було підтримувати їх в перших країнах, де вони просили притулку", - додав комісар.

Організація Об'єднаних Націй просить рекордні $20 млрд для задоволення потреб в цьому році – це у шість разів більше рівня десятирічної давності.

"Ми погодилися надати разом $1,8 млрд для допомоги міжнародним організаціям системи Організації Об'єднаних Націй, особливо агентству ООН у справах біженців, Всесвітній продовольчій програмі", - сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Про домовленість було оголошено після зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 – Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії та США - з їх колегами з Австрії, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Туреччини, Кувейту, Катару, Саудівської Аравії та ОАЕ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: