Суд відсторонив від посади мера Таллінна, підозрюваного в корупції

Середа, 30 вересня 2015, 15:34

Естонський суд дав дозвіл на відсторонення мера Таллінна Едгара Савісаара від посади на час слідства у кримінальній справі.

Про це повідомляє видання Postimees.

Держпрокурор Лаура Вайк заявила, що держпрокуратура, коли подавала клопотання про відсторонення від посади, зважила необхідність і обґрунтованість цієї дії.

"Ми розглянули докази, ризик шкоди кримінальному слідству, врахували виявлені в ході слідства обставини", - сказала вона.

"Свідками в епізодах, в яких підозрюється Едгар Савісаар, є службовці міського управління Таллінна, які прямо або опосередковано отримують розпорядження від мера. Ми вважаємо, що відсторонення мера від посади необхідно й обґрунтовано для попередження впливу на свідків. Як правоохоронна установа ми повинні гарантувати свідкам можливість дати свідчення без чужого впливу", - додала Вайк.

Санкції суду вступають в силу негайно, рішення можна оскаржити протягом десяти робочих днів. Закон дозволяє підозрюваному, обвинуваченому чи захисту через чотири місяці звернутися до суду з проханням про перевірку обґрунтованості відсторонення від посади.

Нагадаємо, 22 вересня Поліція безпеки Естонії пред'явила меру Таллінна Едгару Савісаару підозри в неодноразовому отриманні хабарів.

Едгар Савісаар вважає, що справу проти нього сфабрикували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.