В Міноборони РФ підтвердили перші авіаудари в Сирії

Середа, 30 вересня 2015, 16:12

Літаки повітряно-космічних сил РФ у середу приступили до нанесення точкових ударів по позиціях  терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Про це заявив фіційний представник Міноборони Росії генерал - майор Ігор Конашенков, передає  ТАСС.

"Згідно з рішенням верховного головнокомандувача Збройними силами РФ Володимира Путіна літаки російських повітряно-космічних сил  сьогодні приступили до проведення повітряної операції з нанесенням точкових ударів по наземним цілям терористів угруповання ІДІЛ на території Сирійської Арабської Республіки", - сказав він.

"Міністр оборони Російської Федерації генерал армії Сергій Шойгу поінформував своїх колег по ОДКБ про те, що в ході повітряної операції в Сирії, літаки російських ВКС завдають ударів по військовій техніці, вузлам зв'язку, транспортним засобам, складам зброї, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів, що належать терористам ІДІЛ", - додав представник МІноборони РФ.

Нагадаємо, раніше CNN з посиланням на американського чиновника повідомив, що Росія завдала першого авіаудару в Сирії.

Як відомо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії.

Глава адміністрації президента РФ заявив, що Росія в Сирії буде використовувати ВПС на прохання президента Сирії Башара Асада проти "Ісламської держави".

Минулого разу російські сенатори приймали схоже рішення у березні 2014 року, після чого Росія анексувала Крим.

Також у середу Fox News повідомив, що Росія вимагає, щоб американські військові літаки негайно залишили повітряний простір Сирії.

Водночас незабаром кореспондент американського телеканалу Fox News з питань національної безпеки Дженніфер Гріффін з посиланням на джерело серед військових повідомила, що США проігнорують вимогу Росії забрати військову авіацію з Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.