ЄБРР схвалив виділення Україні $300 млн на закупівлю газу

Середа, 30 вересня 2015, 17:10

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила проект, що передбачає надання НАК "Нафтогаз України" кредиту у розмірі до $300 млн на закупівлю природного газу на європейському ринку.

Як заявив провідний радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, таке рішення рада директорів банку ухвалила на засіданні в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше банк зазначав, що цей кредит сприятиме посиленню енергетичної безпеки України за рахунок диверсифікації постачальників і маршрутів постачання природного газу та тісно пов'язаний з попереднім спільним проектом з НАК "Нафтогаз України", підписаним у 2014 році та передбачають модернізацію і ремонт західної частини магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" - одного з головних елементів газотранспортної системи України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу повідомив, що у разі схвалення кредиту ЄБРР, "Нафтогаз" за процедурами банку проведе тендер, щоб на $300 млн придбати газ на західному кордоні.

Яценюк наголосив, що вже накопичив на рахунку $500 млн, а прийняття рішення ЄБРР дозволить розблокувати і отримати ще $500 млн від Світового банку під держгарантії на закупівлю газу.

"Таким чином, сумарний пакет фінансових засобів, необхідний для того, щоб пройти зиму, становить близько $1,3 млрд, з яких $500 млн - вже на рахунку", - сказав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" отримав $500 млн на закупівлю газу від ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: