Євросоюз має прийняти 200 тисяч біженців - ООН

П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:54

Країни Євросоюзу мають прийняти до 200 тисяч біженців у рамках "загальної стратегії", щоб замінити "частковий" підхід до міграційної кризи.

Про йдеться у заяві голови агентства ООН з питань біженців Антоніо Гуттьєреса.

"Люди, які дійсно мають причини просити захисту, повинні мати можливість потрапити до програми масового переселення з обов'язковою участю всіх держав-членів ЄС. Дуже попередні оцінки вказують на потенційну необхідність збільшити можливості для переселення для 200 тисяч", - йдеться у заяві.

Гуттьєрес наголосив, що програма зможе працювати тільки якщо вона буде адекватна до можливостей кожної країни, особливо Греції. "Солідарність не може бути обов'язком лише кілька держав-членів ЄС", - додав він.

Він додав, що особам, які будуть визнані такими, що не потребують міжнародного захисту і які не можуть отримати користь від можливості легальної міграції, необхідно буде допомогли швидко повернутися на батьківщину, за повної поваги їхніх прав людини.

Як повідомлялося, ЗМІ опублікували деталі плану Юнкера з розміщення 160 тис. біженців, який він запропонує країнам ЄС наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: