Німеччина виділить 6 млрд євро на утримання біженців у 2016 році

Понеділок, 7 вересня 2015, 08:46

Керівництво правлячої в Німеччині "великої коаліції" розробило комплекс заходів, покликаний взяти під контроль ситуацію з розміщенням та утриманням біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У ніч на понеділок, 7 липня, було прийнято рішення запланувати на ці заходи у федеральному бюджеті 2016 року 3 мільярди євро. Ще 3 мільярда євро на вирішення проблем біженців отримають у наступному році уряди федеральних земель і місцеві самоврядування.

До кінця 2015 року федеральний уряд має намір виділити на утримання мігрантів 1 мільярд євро. При цьому пропонується грошові виплати біженцям в місцях тимчасового утримання, наскільки це можливо, замінити на натуральні пільги.

Також Німеччина має намір збільшити на 400 млн євро кошти, що виділяються міністерству закордонних справ для запобігання та врегулювання криз у світі.

У число так званих "безпечних країн походження" законодавчим чином планується включити Косово, Албанії та Чорногорії.

Це дозволить якнайшвидше повертати туди так званих економічних біженців". У 2014 році до безпечних країн були віднесені Боснія і Герцеговина, Македонія та Сербія.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила можливість підвищення податків для фінансування витрат на утримання сотень тисяч біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.