ЄС виділяє 500 млн євро на допомогу фермерам

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:56

Єврокомісія у понеділок ухвалила всеосяжний пакет заходів для підтримки європейських фермерів на 500 млн євро.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Здебільшого кошти підуть на вирішення трьох основних проблем в галузі - подолання труднощів з готівковими коштами у сільгоспвиробників, стабілізація ринків та покращення функціонування ланцюга поставок продукції.

"Цей пакет дозволить виділити 500 млн євро з фондів ЄС для використання на благо фермерів негайно. Це рішуча відповідь",  - заявив на позачерговому засіданню міністрв країн ЄС з питань сільського господарства віце-президент Єврокомісії Юркі Катайнен.

"Ця відповідь демонструє, що комісія сприймає свою відповідальність по відношенню до фермерів дуже серйозно і готова підтвердити це виділенням відповідних коштів. Це особливо важливо, враховуючи інші конкуруючі бюджетні вимоги", - додав він.

У повідомленні йдеться, що при розподілі коштів увага приділятиметься тим державам-членам ЄС, чиї сільгоспвиробники найбільше постраждали від змін на ринку.

Як повідомлялося, 7 вересня тисячі незадоволених європейських фермерів з тракторами заблокували вулиці Брюсселя. Таким чином вони висловлювали протест проти низьких закупівельних цін на свою продукцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: