Лукашенко все ж привітав білоруську письменницю із нагородженням "Нобелем"

оновлено
Четвер, 8 жовтня 2015, 21:45

Президент Білорусі Александр Лукашенко у четвер ввечері привітав із нагородженням Нобелівською премією білоруську письменницю Світлану Алексієвич.

Текст привітання розміщений на сайті президента Білорусі.

"Ваша творчість не залишила байдужими не тільки білорусів, але і читачів у багатьох країнах світу. Щиро радий за Ваш успіх. Дуже сподіваюся, що Ваша нагорода послужить нашій державі і білоруському народу", - йдеться у привітанні.

Раніше Алексієвич заявила, що протягом дня жоден з білоруських чиновників, включно з Лукашенком, її не привітав, пише "Белорусский партизан".

"Взагалі цікаво, як поведеться в цій ситуації Лукашенко", - сказала письменниця, пожартувавши при цьому, що біатлоністці Дарині Домрачевій за олімпійське золото дали Героя Білорусі.

Слід зазначити, що Світлана Алексієвич неодноразово виступала з критикою білоруського керівництва, зокрема, в одному з інтерв’ю назвала Лукашенка психопатом.

За критику Лукашенка Світлану Алексієвич вже багато років не друкують у Білорусі. Незважаючи на численні міжнародні нагороди, жодними білоруськими нагородами вона не відзначена. Більше того, якийсь час письменниця вимушена була жити і працювати за кордоном.

В Союзі письменників Білорусі висловили свою думку про те, як вони бачать Нобелівську премію.

"Я бажаю, щоб мільйон євро, який отримає Світлана Алексієвич, пішов їй на користь", - сказав старшина Союзу письменників Білорусі Микола Чаргінець, якого цитує Радіо Свобода.

Як повідомлялося, Нобелівську премію з літератури отримала опозиційна білоруська письменниця Світлана Алексієвич.

Алексієвич - автор популярних книг про чеченську війну, Чорнобиль, дев'яності і Другу світову війну очима жінок.

Слід зазначити, що письменниця походить з Івано-Франківська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: