ВПС Туреччини заявили, що збили неопізнаний літак на кордоні з Сирією

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 13:44

Збройні сили Туреччини оголосили про те, що поблизу із сирійським кордоном був збитий невідомий літак.

Про це повідомляє сайт Генерального штабу Туреччини.

"Сьогодні в повітряному просторі Туреччини поблизу сирійського кордону був виявлений невідомий літак. Незважаючи на те, що пілот був тричі попереджений про порушення повітряного простору, він продовжував рухатися далі. Наші літаки, які виконували патрулювання вздовж кордону, відкрили вогонь, збивши невідомий літак", - йдеться у повідомленні.

У міністерства відзначили, що дані заходи прийняті відповідно до правил реагування збройних сил Туреччини на транскордонні загрози.

Згодом виявилося, що збитий літальний апарат був безпілотником.

В Міноборони РФ після інциденту заявили, що їх апарати працюють в плановому режимі. Водночас користувачі соцмереж почали порівнювати збитий дрон з російським "Орланом 10", що вже використовувася на Донбасі.

Турецькі ЗМІ повідомили, що збитий апарат швидше за все належить Сирії.

Як повідомлялося, російський військовий літак порушив повітряний простір Туреччини поблизу сирійського кордону у суботу, 3 жовтня.

МЗС Туреччини викликав посла Росії в Анкарі, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням.

Посольство Росії в Туреччині підтвердило факт порушення російським військовим літаком турецького повітряного простору, але пояснило це несприятливими погодними умовами.

Згодом Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни, яке сталося у 4 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: