НАТО засудив вторгнення РФ в повітряний простір альянсу і її дії в Сирії

Понеділок, 5 жовтня 2015, 19:34

Держави-члени НАТО рішуче засудили випадки порушення Росією суверенного повітряного простору Туреччини.

Про це йдеться в заяві за результатами екстреного засідання Північноатлантичної ради.

Як зазначили в Північноатлантичній раді, дій армії РФ досягли " більш небезпечного рівня" через порушення турецького повітряного простору 3 і 4 жовтня.

"Союзники рішуче протестують проти цих порушень турецького повітряного простору і засуджують вторгнення в повітряний простір НАТО. Союзники також відзначають крайню небезпеку такої безвідповідальної поведінки" - йдеться в заяві.

Крім того, члени альянсу вимагають від РФ негайних пояснень такої поведінки.

"Союзники закликають російську сторону вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб такі порушення не повторилися в майбутньому", - сказано в заяві.

Крім того, в НАТО висловили солідарність з Туреччиною і попередили, що будуть і надалі пильно стежити за ситуацією в регіоні.

"Союзники висловили глибоку заклопотаність у зв'язку з нарощуванням РФ військової присутності в Сирії і особливо ударами ВПС Росії по Хама, Хомсу, Ідлібі,  що призвело до жертв серед цивільного населення і не призначалося "Ісламській державі", - заявили в НАТО.

Альянс закликав Росію припинити бомбити сирійську опозицію і цивільне населення і сприяти вирішенню конфлікту політичним шляхом.

Нагадаємо,  генсек НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв скликати засідання Північноатлантичної ради через порушення Росією повітряного простору Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.