США мають намір провести переговори щодо Сирії за участю Росії

Понеділок, 19 жовтня 2015, 15:14

Сполучені Штати працюють на те, щоб уникнути" повного знищення" Сирії, і планують зустрічі в найближчі дні з лідерами Росії, Саудівської Аравії та Туреччини.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, повідомляє AFP.

Вашингтон вважає, що несе відповідальність за те,"щоб спробувати уникнути повного і тотального знищення Сирії", побоюючись потенційних наслідків в регіоні і можливого сплеску міграції.

"Ми несемо моральну зацікавленість, щоб спробувати зупинити цю розгортаючись катастрофу. Загроза набагато більшого напливу біженців, якщо насильство триватиме, абсолютно реальна",  сказав Керрі.

Він також заявив, що побоюється наслідків авіаударів Росії в Сирії.

"Наші побоювання, що... Росія знаходиться там прост, щоб підтримати президента Башара Аль-Асада", - сказав він, попередивши, що російська військова кампанія може спричинити "залучення більшоїго числа джихадистів до бойових дій".

"Якщо Москва хоче допомогти нам знайти політичне рішення, а також...боротися проти ІДІЛ, тоді є можливість спробувати знайти інший шлях", - сказав він.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що між США та Росією є згода тільки в тому, як уникнути конфліктів між літаками двох країн в повітряному просторі Сирії, але взаєморозуміння щодо загальної стратегії немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.