Позиція країн Східної Європи щодо біженців може розділити ЄС - президент Естонії

Понеділок, 19 жовтня 2015, 16:00

Реакція окремих східноєвропейських країн на міграційну кризу може розділити ЄС.

Про це заявив президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес під час зустрічі з президентом Словаччини Андреєм Кіскою, повідомляє сайт адміністрації глави Естонії.

"Мене непокоїть те, що коливання деяких так званих країн Східної Європи під час міграційної кризи веде до нового розколу в ЄС, ділячи на Захід та Схід", - заявив Ільвес.

"Це увічнює несправедливі стереотипи, проти яких ми завжди боролися", - наголосив він.

"Європейський союз був в солідарності з нашими проблемами і сподіваннями, як до, так і після того як ми приєдналися, тепер наша черга відповісти взаємністю", - переконаний президент Естонії.

"Питання не в цифрах або квотах, питання в принципі солідарності, що є однією з європейських цінностей", - підкреслив Ільвес.

Як відомо, наприкінці вересня міністри внутрішніх справ ЄС прийняли рішення щодо перерозподілу 120 тисяч біженців додатково до 40 тисяч біженців, щодо яких було домовлено ще навесні.

Низка країн Європи виступають проти будь-яких квот на біженців і готові приймати їх лише на добровільній основі. Словаччина навіть вирішила позиватись до ЄС через план з розподілу біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: