РФ зізналась, що дарма викликала посла Франції через швейцарський винищувач

Понеділок, 19 жовтня 2015, 22:11

Російське дипломатичне відомство принесло вибачення французьким колегам після того, як викликало їх посла через нібито "небезпечне наближення" французького винищувача до російського урядового літака.

Про це пише в понеділок ввечері французьке видання L’Express.

Як повідомлялося, ініціатором скандалу стало російське МЗС. В понеділок туди викликали посла Франції Жана-Моріса Ріпера "для дачі роз'яснень щодо небезпечного зближення літака ВПС Франції F/A-18 в національному повітряному просторі з авіалайнером, що прямував з російською парламентською делегацією".

Однак з’ясувалося, що на озброєнні Франції не стоять літаки F/A-18.

Ввечері в понеділок МЗС Франції поширило спільну заяву разом із МЗС РФ – в ній визнається той факт, що жоден французький літак не брав участі у згаданому інциденті.

L’Express цитує речницю російського МЗС Марію Захарову, яка підтвердила, що її відомство принесло офіційні вибачення Франції по дипломатичних каналах.

В МЗС РФ заявили, що тепер висунули аналогічний протест на адресу Швейцарії.

Раніше Швейцарія повідомила, що йдеться про літак її ВПС, який виконував "рядовий політ". Інцидент справді відбувся у французькому авіапросторі, який за угодою з Францією патрулюють також швейцарські винищувачі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.