Літак ВПС Швейцарії перевіряв лайнер з депутатами Держдуми - росЗМІ

Понеділок, 19 жовтня 2015, 19:50

Літак швейцарських збройних сил F/A-18 дійсно наблизився до російського авіалайнеру, на борту якого перебувала делегація Держдуми, однак це була стандартна процедура перевірки.

Про це пише "РИА Новости" з посиланням на речника Федерального департаменту Швейцарії з оборони, цивільної безпеки і спорту Пітер Міндера.

"Для нас це абсолютно нормальна акція. Це був F/A-18 (збройних сил) Швейцарії, який вилетів з Біля в 10.20",  - відзначив Міндер.

"Він перевірив номери російського літака, що прямує в Женеву. Це стандартна процедура, і ніякої "небезпечної близькості" не було", — сказав він.

Міндер пояснив, що такі перевірки проводяться сотні разів у рік. У тому числі за рішенням Збройних сил Швейцарії вибірково перевіряються і дипломатичні рейси, у тому числі з Росії, США і Франції.

В даному випадку Федеральний департамент Швейцарії з оборони, цивільної безпеки і спорту був у курсі того, що літак має дипломатичний статус.

Нагадаємо, у понеділок МЗС РФ викликало посла Франції в Росії через  "небезпечне наближення" французького винищувача до літака, на борту якого перебувала російська парламентська делегація.

Водночас в МЗС Франції заявили, що до російського літака наближався не французький, а швейцарський лайнер.

Російське дипломатичне відомство принесло вибачення французьким колегам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.