Латвія купить три радіолокатори для спостереження за повітряним простором

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 09:42

Латвія придбає три радіолокатори для спостереження за повітряним простором на тлі збільшення військової активності РФ над Балтикою.

Договір про покупку трьох радіолокаторів TPS-77 Multi-Role Radar для спостереження за повітряним простором міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс підписав з віце-президентом підприємства Lockheed Martin Radar Surveillance Systems Грегом Ларіоновим, повідомляє видання Delfi.

Сума угоди не розголошується.

"Покупка радіолокаторів зробить великий внесок у зміцнення боєздатності і модернізацію Національних збройних сил, дозволяючи адекватно реагувати на сучасні загрози, з якими стикаються країни НАТО", - сказав міністр оборони.

Командувач Національними збройними силами Раймонд Граубе, зі свого боку, заявив, що раннє попередження і розуміння ситуації - це передумова для своєчасних рішень та ефективної реакції у відповідь. Спостереження за польотами на низьких висотах і ідентифікація цілей - життєво важлива частина захисту повітряного простору Латвії.

Ларіонов заявив, що Латвія співпрацює з Lockheed Martin вже 15 років, і закупівля нових радіолокаторів - наступний крок.

"Ми впевнені, що співпраця продовжиться настільки ж успішно", - сказав він.

У Латвії на трьох спостережних постах - в Чалас, Лієлварде і Аудріні - вже встановлені радіолокатори Lockheed Martin "AN / TPS-77". Lockheed Martin - міжнародна компанія, яка базується в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.