Київ хотів взяти участь в суді за позовом Януковича, але вийшов з процесу – документ

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 14:40

Український уряд мав намір долучитися до суду за позовами українських посадовців проти ЄС в якості третьої сторони і юридично увійшов у процес "Янукович проти Ради ЄС", але згодом змінив своє рішення і припинив будь-яку участь в процесі.

Про це свідчать документи, оприлюднені на сайті Європейського суду (судова інстанція в Люксембурзі, що виносить рішення за позовами проти органів ЄС).

Наразі оприлюднені рішення про входження України та її вихід з процесу у позові екс-президента Віктора Януковича та його старшого сина Олександра Януковича. Ці судові документи датовані ще березнем поточного року, але станом на вересень ще не були оприлюднені.

Рішення про залучення України до цих справ надійшло до Люксембургу 16 вересня 2014 року. Водночас вже 24 грудня до Суду ЄС надійшов лист, в якому Київ відмовився від участі у судовому провадженні. На початку року Суд задовольнив прохання України

Мотиви таких непослідовних дій українського уряду не повідомляються.

Водночас дипломатичні джерела "Європейської правди" вважають, що неучасть України в процесі дозволить уникнути звинувачень у політичній складовій переслідування Януковича.

Як повідомлялося, 30 вересня розпочалися слухання в справі "Микола Азаров проти Ради ЄС". Перед тим відбулися слухання у справах ще декількох посадовців. Дата слухань у справі Януковича наразі не призначена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.