Politico зібрав топ-10 антимігрантських висловлювань політиків ЄС

Вівторок, 20 жовтня 2015, 15:17

Ряд європейських політиків, в тому числі найвищого рівня, протягом останніх місяців відзначилися контроверсійними висловлюваннями щодо біженців.

Портал Politico представив топ-10 найбезглуздіших висловлювань політиків про мігрантів.

Так, в переліку можна зустріти слова Марін Ле Пен, лідера ультраправої французької партії "Національний фронт": "Німеччина певно гадає, що її населення вимирає і ймовірно хоче знизити рівень зарплатні і продовжувати набирати рабів шляхом масової імміграції". Крім того, вона порівняла нинішню міграційну кризу з навалою варварів у четвертому столітті.

Також, видання згадує про прем’єра Британії Девіда Кемерона, який порівняв мігрантів з роєм комах, чим викликав на свою адресу хвилю критики.

В списку і прем'єр Словаччини Роберт Фіцо, який заявив, що "Словаччина створена для словаків, а не для меншин".

До топ-10 потрапили і нещодавні висловлювання президента Польщі Анджея Дуди, якій висловив побоювання щодо епідемій, викликаних прибуттям до Польщі мігрантів.

В переліку також опинився прем'єр Угорщини Віктор Орбан, який неодноразово висловлював побоювання щодо ісламізації Європи внаслідок міграції.

 

Видання також наводить слова мера міста Безьє Роберта Менарда, який казав біженцям, що їм "тут не раді, а раді лише людям, які поводяться правильно".

Глава лідируючої перед виборами в Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський відзначився тим, що заявив: мігранти заносять у Європу холеру, дизентерію, різні види паразитів і бактерій, "які безпечні для них, але загрожують європейцям".

Лідер правої німецької організації "Альтернатива для Німеччини" Бйорн Хьоске заявив, що у сирійців і афганців досі є Сирія і Афганістан, а німці втратять свій дім, якщо Німеччину буде загублено.

До десятки також потрапили політик Італійської північної ліги Маттео Сальвіні, який казав про "туберкульоз і коросту" у біженців, а також євродепутат від Франції Надін Морано, яка нагадала всім про "білу расу" Франції.

Окремо Politico згадує слова президента Чехії Мілоша Земана, який висловив занепокоєння через те, що не зможе "побачити жіночу красу, бо мусульманські жінки загорнуті з голови до п’ят", невірних жінок закидатимуть камінням, а злодіям рубатимуть руки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.