Правозахисники критикують Австрію за "скандальне" ставлення до біженців

П'ятниця, 14 серпня 2015, 16:15

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у п'ятницю розкритикувала Австрію за "скандальне" поводження з біженцями.

Про це повідомляє Reuters.

За словами правозахисників,  в австрійському місті Трайскірхен 2 тисячі біженців протягом тижня були змушені очікувати на реєстрацію на відкритому повітрі за умов спеки в 40°С та злив, маючи при собі лише ковдри.

Водночас, дітям, які без батьків прибули з Сирії та Афганістану, місцева влада не запропонувала жодної психологічної допомоги, а жінкам-біженкам довелося використовувати змішані душові.

"Те, що ми дізналися, є абсолютно скандальним ... адже права людини порушуються там масово без причини, пов'язаної з ресурсами",  - заявив Хайнц Патцель, директор Amnesty International в Австрії.

"Справа не в тому, що Австрія не може цього зробити. Австрія не в змозі організувати себе таким чином, що поважати гідність людей", - нагоосив він.

Водночас в МВС країни зауважили, що зростання кількості біженців створило виняткову ситуацію, проте робиться усе можливе з тим, щоб поліпшити стан речей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  Австрія призупинила з санітарних міркувань прийом біженців в головному таборі в Трайскірхені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: