ЄС надав обладнання на 14 млн євро для Запорізької АЕС

Середа, 21 жовтня 2015, 09:23

ЄС надав сучасне обладнання вартістю понад 14 мільйонів євро для майбутнього Національного навчального центру на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє Интерфакс Украина з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні.

Передачу обладнання здійснив посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Національний навчальний центр, який фінансує Європейський Союз і уряд України - це сучасна навчальна база для працівників атомних станцій. Центр оснащений симулятором повномасштабного водо-водяного енергетичного реактора", - зазначено в повідомленні.

В 2016 році, коли центр повністю почне функціонувати, він буде проводити тренінги з застосуванням передового міжнародного досвіду для працівників водо-водяних енергетичних реакторів НАЕК "Енергоатом", які функціонують на чотирьох атомних електростанціях України.

"Європейський Союз і Україна вважають, що навчальний центр є наріжним каменем нашого тривалого співробітництва у сфері ядерної безпеки. Цим Центром ЄС та Україна підтверджують свою загальну прихильність більш високої культури ядерної безпеки в усьому світі", - заявив Ян Томбінський.

Навчальний центр в Запоріжжі створено урядом України в кінці 90-х років. Його робота була припинена на сім років. З підписанням угоди з ЄС у 2007 році проект відновився за рахунок ресурсів INSC. Загальний внесок ЄС для Центру становить 14 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.