Асад несподівано відвідав Москву і провів переговори з Путіним

фото
Середа, 21 жовтня 2015, 09:57

Президент Сирії Башар Асад у вівторок ввечері відвідав Москву, провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Візит Асада до Росії раніше не анонсувався.

Про це заявив у середу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РИА "Новости".

"Вчора ввечері з робочим візитом Москву відвідав президент Сирії Башар Асад. Відбулися переговори з президентом Росії Володимиром Путіним у вузькому складі і розширеному складі", — сказав Пєсков.

За словами Пєскова, в переговорах у розширеному складі брали участь члени вищого керівництва РФ. "Переговори були досить тривалі, тематика переговорів цілком зрозуміла", — додав він.

 

"Питання, природно, боротьби з терористичними екстремістськими угрупованнями, питання, пов'язані з продовженням російської операції щодо підтримки наступальних дій сирійських збройних сил", — сказав Пєсков.

При цьому він не став уточнювати, чи йшлося на зустрічі про майбутнє Башара Асада.

Як відомо, російська авіація розпочала військову операцію в Сирії 30 вересня. У Москві заявляють, що завдають ударів по позиціях угруповання "Ісламська держава".

При цьому західні країни та сирійські правозахисники стверджують, що цілями російських літаків є не позиції ІДІЛ, а позиції сирійських поміркованих повстанців, які виступають проти Асада.

Країни коаліції під проводом США, які борються проти ІДІЛ, вважають, що Асад має залишити свою посаду, через те що, в тому числі, його дії призвели до тривалої війни у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: