Журналісти записали розмову з військовим РФ у Сирії: "тут а-ля Чечня"

відео
П'ятниця, 23 жовтня 2015, 14:08

Французьким журналістам телекомпанії France24 вдалося поговорити з російськими військовослужбовцями з військової бази в сирійській Латакії.

У розмові, знятій прихованою камерою в місті, солдати висловили думку, що російські військові залишаться в Сирії до самого кінця.

"Ми від початку і до кінця, скажімо так. А скільки це все триватиме, ми точно не скажемо, самі точно не знаємо. Ну, принаймні, скоро все закінчиться", - вважають вони.

Крім того, російські військовослужбовці порівняли ситуацію в Сирії з Чечнею.

"Знаєте, у них (сирійців) є і танки, і техніка - все, що потрібно. Але у них просто менталітет такий. Тут, грубо кажучи, а-ля Чечня. Купується і продається... Скажімо, ту ж саму Осетію візьміть. Генерали, які там керували, та ж сама 58 армія, вони сюди і вирушили вони тут займаються бойовими діями", - розповів один з військовослужбовців.

Міністерство оборони РФ організувало для репортерів поїздку на російську авіабазу Хмеймім поблизу Латакії. Журналісти змогли поспостерігати за польотами бойових літаків, проте їм не дозволили зустрітися з військовослужбовцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.