Клімкін та Шокін заперечують конфлікт через безвізовий режим

Вівторок, 27 жовтня 2015, 16:18

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що між зовнішньополітичним відомством  і Генпрокуратурою немає ніяких конфліктів на ґрунті виконання вимог безвізового режиму з ЄС.

Про це він заявив на прес-конференції з міністром закордонних справ Італії Паоло Джентілоні у вівторок в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"У нас з Генеральною прокуратурою немає жодного конфлікту", - наголосив Клімкін.

Водночас генпрокурор Віктор Шокін зі свого боку також категорично заперечив конфлікт з міністерством.

Зокрема, в інтерв'ю агенції "Українські новини" Шокін заявив, що МЗС не висував до нього жодних претензій з приводу зриву виконання Плану дій з візової лібералізації.

"МЗС не звинувачував Генпрокуратуру. Це неправда. У мене була зустріч з міністром закордонних справ України, на якій ця тема обговорювалася, і до нас не було висловлено претензій. Про те, що МЗС не має претензій до Генпрокуратури, Павло Клімкін говорив в одному зі своїх коментарів ", - заявив Шокін.

Нагадаємо, раніше "Європейська правда" повідомляла, що генпрокурор України Віктор Шокін надіслав листа до МЗС, в якому відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Як свідчить копія документа, що опинилася у "Європейської правди", Шокін відмовляється виконувати пункти ПДВЛ, які стосуються ГПУ – навіть ті, які він особисто чув від посла ЄС Томбінського. 

Більш того, він пригрозив розпочати прокурорську перевірку діяльності МЗС, в діях якого, на його думку, "вбачаються ознаки правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органу державної влади".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.