Сепаратистська коаліція в Каталонії підготувала резолюцію незалежності

Вівторок, 27 жовтня 2015, 17:50

Правляча коаліція в Каталонії, до складу якої входять блок "Разом до "так" та "кандидати народної єдності", внесла до парламенту проект резолюції щодо незалежності від Іспанії.

Про це повідомляє El Pais.

В тексті документу, який складаєтсья з десятка пунктів, зокрема, відзначається, що після виборів до парламенту регіону, що пройшли 27 вересня, більшість місць мають сили, які "прагнуть бачити Каталонію незалежною державою".

У документі політичні сили закликають "вжити необхідних заходів для того, щоб розпочати процес роз'єднання з Іспанією", демократичний та мирний.

Резолюція також закликає "розпочати переговори, щоб створити незалежну каталонську державу у формі республіки".

Варто зауважити, що прем'єр-міністр Іспанії назвав документ провокацією та наголосив, що влада "приборкуватиме її за допомогою всіх механізмів, які забезпечуються конституцією та законами країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прибічники незалежності Каталонії здобули абсолютну більшість голосів на регіональних виборах.

Глава Каталонії Артур Мас раніше оголосив, що в разі перемоги на виборах в регіональний законодавчий орган він і його соратники протягом 18 місяців доб'ються відділення регіону від Іспанії.

Центральний уряд в Мадриді пообіцяв заблокувати такі спроби в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: