Німеччина зобов'язала банки відкривати рахунки для біженців

Середа, 28 жовтня 2015, 13:05

Уряд Німеччини в середу схвалив законопроект, який полегшить відкриття банківських рахунків для біженців.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з новими правилами, кожна людина має право на доступ до основних банківських послуг, включаючи безпритульних та людей, які потрапляють під захист Женевської конвенції про статус біженців.

Це означає, що мігранти зможуть відкривати рахунки в будь-якому банку, що дозволяє їм вносити і знімати готівку, здійснювати банківські перекази і здійснювати платежі з картки.

"Ті, хто не має банківського рахунку, не має хороших перспектив на ринку праці. Аренда квартири - це теж проблема для багатьох людей без рахунку", - наголосив міністр юстиції Німеччини Хайко Маас.

У Німеччині кількість людей, які не мають банківського рахунку, досягає шестизначних цифр, за оцінками Європейської Комісії, і ця цифра, як очікується, зросте за рахунок припливу біженців.

Наразі лише кілька банків, які перебувають у державній власності або контролюються державою, приймали біженців в якості клієнтів.

Особи, які шукають притулок, часто отримували відмови й від інших банків, так як вони не мали певного місця проживання або не мали необхідних документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині почали діяти посилені правила прийому і депортації біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.